Miss Kapten Cikgu Waiz (2017) Slot Lestary TV3


Saksikan drama terbaharu berjudul Miss Kapten Cikgu Waiz bakal mengisi slot Lestary TV3. Drama sebanyak 13 episod terbitan Country & Universal Sdn Bhd ini diterajui oleh Erwin Dawson dan Neera Azizi sebagai pelakon utama.

Tayangan: TV3
Siaran : Mulai 21 Julai 2017, Rabu & Khamis, 9.00 malam
Jumlah Episod: 13
Status: Terkini - Episod 8

Tonton
Episod 1 Episod 2 Episod 3 Episod 4 Episod 5
Episod 6 Episod 7 Episod 8 Episod 9 Episod 10
Episod 11 Episod 12 Episod 13 Episod 14 Episod 15

Download
Episod 1 Episod 2 Episod 3 Episod 4 Episod 5
Episod 6 Episod 7 Episod 8 Episod 9 Episod 10
Episod 11 Episod 12 Episod 13 Episod 14 Episod 15

SINOPSIS DRAMA MISS KAPTEN CIKGU WAIZ
Mengisahkan Kapten Khalisha yang berdepan dengan isu kepercayaan dan komitmen dalam cinta. Kisah bermula daripada perkenalan tak dirancang dengan Cikgu Waiz yang kebetulan mengenali adiknya (Kamarul) dan kawan baiknya (Melisa). Cikgu Waiz, seorang lelaki sederhana telah jatuh cinta pandang pertama dengan Kapten Khalisha dan ingin berkahwin dengannya.

Kapten Khalisha sangsi pada kemampuan diri sendiri untuk menerima Cikgu Waiz dalam hidupnya. Semuanya bermula bila ayahnya (Pak Megat) bernikah baru. Pernikahan itu memberi impak yang cukup besar pada ibunya (Mak Eton) dan adiknya (Kamarul). Kapten Khalisha melihat sendiri bagaimana ibunya belajar menerima semua itu dan bagaimana ayahnya memulihkan semula keharmonian rumahtangga mereka.

Dalam masa yang sama, Kapten Khalisha melihat semangat adiknya yang ingin melihat kegembiraan dalam keluarga mereka. Kapten Khalisha hanya berkawan rapat dengan Kapten Ghaz (teman sekerja) walaupun Kapten Ghaz bersungguh ingin meluahkan rasa cinta.
Back To Top